Taarten, Cupcakes & Donuts, Sweet Tables, Workshops en Kinderfeestjes
  06-52026989

Basis workshop

Voor het eerst een taart maken

basis workshop taart decoreren

Tijdens de basis workshop taart decoreren leert je, zonder ervaring, om geheel zelf een mooie fondanttaart te maken. De workshop duurt 3 uur (langer als de groep groot is) en is inclusief:

  • Taartbodem geschikt voor 8-10 personen
  • 2 lagen vulling
  • Fondant om te decoreren
  • Gebruik van alle materialen, gereedschappen, een schort en horecahandschoenen
  • Koffie / thee / fris en iets lekkers tijdens het decoreren
  • Taartdoos om de taart mee naar huis te nemen
  • Een koel/vries- en ontdooihandleiding

Prijs € 65,-

Hoe is de basis workshop taart decoreren opgebouwd?

Het kleuren van de fondant

We beginnen om de nog witte fondant in een kleur naar keuze te kleuren. Dit doen we als eerste zodat de kleurstof mooi kan intrekken en intenser van kleur wordt.

De basis

De taartbodem (het kapsel) van biscuit bak ik zelf en is dus al klaar. Dit is dezelfde bodem als je vast wel kent van slagroomtaarten. Omdat er geen boter aan is toegevoegd is het erg luchtig. Chocoladebiscuit of cake is mogelijk tegen een meerprijs van 5 euro. Je dient dit wel minimaal 5 dagen van te voren aan mij door te geven.

De vulling

Je gaat het kapsel zelf in 3 lagen snijden en daarna vullen met 2 lagen vulling. 

De buitenkant

Als de verschillende lagen weer netjes gestapeld zijn gaan we de buitenkant zo strak mogelijk met botercrème afsmeren. Deze laag dient als “lijmlaag” voor je fondant.

Decoratie

De taart bekleed je daarna met je zelfgekleurde fondant. Na het kleuren ga je zelf je fondant uitrollen tot een lap die groot genoeg is om je hele taart te bedekken. Ik laat zien hoe je je taart zo strak mogelijk kunt bekleden. Vervolgens kun je de taart naar eigen inzicht decoreren met de ruim voor handen uitstekers en mallen. Mocht je zelf geen inspiratie hebben, dan zijn er tijdens de workshop boeken en tijdschriften aanwezig om ideeën op te doen. Het is ook leuk om van te voren thuis al wat ideetjes te printen en die mee te nemen.

Bewaren

Je neemt je zelfgemaakte taart in een taartdoos mee naar huis. Je taart is in de koelkast 3 dagen te bewaren of kan zeer goed nog 3 maanden worden ingevroren. Je krijgt een koel/vries- en ontdooihandleiding mee naar huis.

voorbeelden

Zomaar eeen paar voorbeelden van taarten door cursisten gemaakt, zonder dat ze het ooit eerder gedaan hadden:

Lees verder...

Snel contact

Heb je vragen, wil je een datum reserveren of een bestelling plaatsen? Vul dan het formulier in en ik bel je zo snel mogelijk terug.

untitled section
untitled section