bestelinformatie

Kleuenstaal

Het beste neem je twee weken voor de gewenste datum (maar liever nog eerder) contact met me op. Het is best wel druk, als je je eerder meldt kan ik een datum echt voor je reserveren. Soms zijn voor je wensen ook speciale ingrediënten of spullen nodig. Die worden dan besteld.

Wensen & informatie
Als een datum (optioneel) is vastgelegd gaan we bespreken wat de wensen zijn.

 • Voor wat voor gelegenheid is de taart gewenst? Bruiloft, geboorte, jubileum, verjaardag, behalen diploma, pensionering, babyshower, kraamfeest, etc.
 • Is er een thema waar ik op in kan haken? Dat kan een hobby zijn, een kleur of een motief, een tekenfilmfiguur, etc.
 • Is er een voorkeur voor een vorm? Een stapeltaart, boltaart, bloemvorm, een circustent, een schilderspalet, een DJ-draaitafel, een gitaar, noem het maar op.
 • Voor hoeveel personen wil je taart en/of cupcakes of heb je een vast budget?
 • Welke vullingen wil je? Je dient er minimaal 2 te kiezen. Banketbakkersroom, botercrème, lemon curd, confiture van Bon Maman, kersenvlaaivulling, Zwitserse room, slagroom, vruchtjes op sap, bavarois in div. smaken, etc.
 • Wil je als basis cake of biscuit? Biscuit is de basis die ook wordt gebruikt bij slagroomtaarten. Zo’n bodem heet een kapsel en is heel luchtig omdat er geen boter in is verwerkt. Cake is soms beter als er wordt gekozen voor een in vorm gesneden taart, cake is veel steviger dan bicuitgebak. Omdat het ook veel machtiger is dan biscuit snijd je er kleinere stukjes van. Een ander voordeel kan zijn dat je een stukje met een servetje zo uit de hand kunt eten. Bij een biscuit bodem is een bordje en vorkje nodig.
 • Moet er rekening worden gehouden met allergieën?
 • Is er een taart en/of cupcakestandaard nodig? Daar kan ik voor zorgen tegen een huurprijs en borg.

Aan de hand van jouw wensen mail ik je een prijsopgave

Ingrediënten
Mijn taarten worden gedecoreerd met fondant. Fondant is van zichzelf spierwit en kan door mij in elke gewenste kleur worden gekleurd. Ik werk uitsluitend met verse produkten als roomboter en scharreleieren en vullingen worden voor elke bestelling vers bereid.

Houdbaarheid
Een taart is in de koelkast nog minimaal 5 dagen houdbaar. Er zijn vullingen mogelijk waarbij de taart ook buiten de koelkast bewaard kan worden. Dat is vooral handig als een taart langere tijd op een buffet komt te staan. Invriezen kan ook, maar ik raad aan voor maximaal 3 maanden.

Opdracht
De uiteindelijke bestelling gaat als volgt:

 • De gereserveerde datum blijft 3 dagen voor je gereserveerd en is pas definitief na een aanbetaling van 50%.
 • 1 week voor je de taart bij mij in noord Eindhoven ophaalt (bezorgen behoort onder voorwaarden en een meerprijs tot de mogelijkheden) dient het hele factuurbedrag te zijn voldaan.
 • Op de afgesproken dag en tijd haal je de bestelling bij mij op.